Vilde Kantiner i Aarhus

#Naturens spisekammerSkrevet af Pernille Thormann Villesen

Erfaringer med vilde råvarer i skolekantiner

Vi har udgivet en ny publikation, hvor vi deler ud af de gode opskrifter, som skolekantinerne i Aarhus Kommune har udviklet om vilde råvarer.

I hæftet kan du finde opskrifter fra det dygtige kantinepersonale på skolerne i Aarhus Kommune. Sammen med MadMikkel legede de med vilde råvarer i køkkenet en hel dag. Opskrifterne er dem, du kan finde i publikationen.

Madmodige børn og overraskede voksne lærere fik et kig ind i mulighederne og den spiselige sanselighed, når naturen pakker ingredienserne ud. Der var flotte farver på hybenroserne, spændende stærk smag af gran og naturligvis den aarhusianske forårsbudbringer: Ramsløget.

Velbekommen

Se publikationen i en elektronisk bladre-udgave
Hent publikationen i printvenlig PDF-udgave

I forordet til publikationen skriver MadMikkel kendt fra GoCook således om samarbejdet med skolekantinerne gennem Smag på Aarhus:

“Det står tydeligt for mig, hvor meget energi og kærlighed, der hver dag bliver
puttet i gryderne af køkkenpersonalet. Der er forskel på rammer og muligheder
ude på skolerne, men det er overalt en fornøjelse at opleve lysten til at integrere
nye ”vilde” ingredienser i kantinens menu og samtidig se, hvordan de unge nysgerrigt
og positivt tager imod de nye smagsindtryk.At se glæden i køkkenpersonalets øjne, når en elev udbryder ”Nøj, det smager
godt – det troede jeg slet ikke, man kunne spise!”. Smilet hos eleverne, når de
opdager, at maden pludselig er pyntet med fine spiselige blomster. Et klart tegn
på, at vi gennem naturens spisekammer, smagfulde anretninger og gode rammer
for både måltidet og kantinen, kan være med til at øge elevernes lyst og
mod til nye mad-eventyr i fremtiden.”

Hæftet er udgivet af Aarhus Kommune i regi af projektet Smag på Aarhus, der er støttet af Nordea-fonden.

Du kan også finde mere inspiration og flere opskrifter her på siden.