Den Grønne Ambassade

Et grønt mødested med masser af inspiration

Den Grønne Ambassade er et uformelt mødested i hjertet af Aarhus. Her er fokus på natur, klima, sundhed, grønne fællesskaber, frivillighed, medborgerskab og samskabelse.

Vi – i Afdeling for Medborgerskab – bruger det lille pileflettede hus ved Bispetorvet til møder, borgerdialog, arrangementer og som et mere åbent og centralt kontorhus.

Vi har ingen faste åbningstider, så vil du have fat i os – hvis du eksempelvis har en god idé til, hvordan du selv kan være med til at skabe et levende og grønt lokalsamfund – skal du sende os en mail. Så laver vi en aftale om at mødes.

Administrativt hører Den Grønne Ambassade til Afdeling for Medborgerskab i Teknik og Miljø, men kommunens andre afdelinger kan også bruge ambassaden.

Læs Sager der Samlers artikel, der handler om nogle af de projekter, der er blevet til i mødet mellem kommune og borgere.

Vil du låne Den Grønne Ambassade?

Foreninger, organisationer og borgergrupper har mulighed for at låne og bruge Den Grønne Ambassade, hvis man arbejder indenfor de ovennævnte fokusområder.

Hvis du vil låne Den Grønne Ambassade, skal du skrive til
dengroenneambassade@mtm.aarhus.dk

Din mail skal indeholde tydelig information om:

  • Hvem er låner (fx forening, organisation, netværk, afdeling…)
  • Formål med lån/brug
  • Er det et åbent eller lukket arrangement/møde
  • Dato og tidsrum (ved åbne arrangementer/møder skal både oplyses arrangementets varighed og den samlede tid, som Den Grønne Ambassade skal bruges, inkl. klargøring og oprydning)
  • Kontaktinfo, navn, e-mail og telefonnummer

Den Grønne Ambassade lånes ikke ud til kommercielle formål, og der må ikke være salg fra ambassaden. Der kan eksempelvis ikke sælges planter fra Den Grønne Ambassade, men man kan sagtens afholde en plante- eller frøbytteevent.

Vi tilstræber at svare på henvendelser indenfor en uge (dog ikke i ferieperioder). Hvis vi kan imødekomme dit ønske om at låne Den Grønne Ambassade, aftaler vi, hvornår du kigger forbi Den Grønne Ambassade til en praktisk introduktion til brugen af bygningen.

Vi anbefaler derfor, at du kontakter os minimum to uger før, du gerne vil bruge Den Grønne Ambassade, og gerne i endnu bedre tid.

Arkitektkonkurrence

Det var støtte fra Nordea-fonden til Smag på Aarhus i projektperioden 2015-2018, der gjorde det muligt at etablere Den Grønne Ambassade. Aarhus Kommune udskrev i juli 2015 en åben arkitektkonkurrence, hvor opgaven lød på at skabe en spændende arkitektonisk ramme til Den Grønne Ambassade.  Den lokale arkitekt Steffen Impgaard vandt med bygningen Frø’et.

Læs mere om arkitektkonkurrencen

Se skitser og læs om arkitektens tanker bag bygningen
English presentation of The Green Embassy by the architect

Indvielsen af Den Grønne Ambassade d. 10. juni 2016