Den Grønne Ambassade

Et grønt mødested med masser af inspiration

Du er altid velkommen til at kigge ind i Den Grønne Ambassade og få en snak med en medarbejder fra et af Aarhus Kommunes to projekter, Smag på Aarhus og Samskab Aarhus.

I Den Grønne Ambassade er der inspiration, aktiviteter og deling af viden om haver, byrum og alt det spiselige, naturen omkring os gemmer på. Tag et kig i de mange spændende bøger om byhaver og naturens spisekammer. I ny og næ laver vi smagsprøver af råvarer fra naturen omkring Aarhus. Det kunne være æblechutney, saft af mjødurt eller urtepesto. Du er velkommen til at kigge i vores mappe med opskrifter og tage en med hjem. Bryg en kande kaffe eller lav dig en kop te med de friske urter fra vores plantekasser. Slå dig ned og fordyb dig.

Går du med tanker om, hvordan du kan skabe noget i dit kvarter, så vend det med os, mens kaffen brygger. Måske drømmer du om en æblelund, bærbuske på legepladsen, en byhave eller…
Vi udforsker gerne idéen sammen med dig.
Læs mere om, hvordan du kommer igang

Vi har af og til gæster i ambassaden. Du har derfor også mulighed for at kigge forbi til en snak med vores kollegaer fra Grønne Områder og AffaldVarme Aarhus samt tætte samarbejdspartnere fra Naturhistorisk Museum Aarhus og Sager der Samler. Måske vil du også dele din viden og inspirere andre? Så kom indenfor eller send os en mail, så finder vi ud af det.

Læs Sager der Samlers artikel, der handler om nogle af de projekter, der er blevet til i mødet mellem kommune og borgere.

Åbningstider

Mød os i Den Grønne Ambassade ved Bispetorvet:

  • Tirsdag til torsdag kl. 13-16

Arkitektkonkurrence

Aarhus Kommune udskrev i juli 2015 en åben arkitektkonkurrence, hvor opgaven lød på at skabe en spændende arkitektonisk ramme til Den Grønne Ambassade. Den lokale arkitekt Steffen Impgaard vandt med bygningen Frø’et.

Læs mere om arkitektkonkurrencen
Se alle indsendte forslag fra arkitektkonkurrencen

Se skitser og læs om arkitektens tanker bag bygningen
English presentation of The Green Embassy by the architect

Indvielsen af Den Grønne Ambassade d. 10. juni 2016