Aronia-æble marmelade

#Frugter og bærSkrevet af Stine Stampe Johansen og Cecilie Lambertsen

Marmeladen med æble og aronie tager udgangspunkt i den velkendte æblemarmelade. Denne marmelade skiller sig ud ved tilførslen af aronia, som giver et syrligt modspil til den ellers søde æblemarmelade. Aronia bærret giver også marmeladen en cremet konsistens. Aronia er kendt under flere navne, heriblandt surbær og superbær, da bærret også et kendt for sin antioxidative effekt, som beskytter vores krop og celler

300 g æbler
200 g aronia
200 g sukker
350 g vand

Æbler og aronia skylles. Kernehuset skæres fra æblerne. Alle ingredienserne blandes i en gryde og koges i cirka 20 minutter indtil marmeladen er tyknet. Til sidst kan ingredienser blendes sammen med en stavblender til en passende konsistens opnås.

Serveres eventuelt med fladbrød.

Opskrift af Stine Stampe og Cecilie Lambertsen

Billede af Stine Stampe og Cecilie Lambertsen