Børnevenlig menu med vild natur

#Vilde urterSkrevet af Mai Lange

Søndervangskolens opskrifter med vilde urter

Mikkel Wejdemann, der er manden bag MadMikkel, var i foråret 2018 på besøg i kantinerne på en række skoler i Aarhus Kommune. Formålet var at inspirere både personale og børn til at gå på opdagelse i naturens eget spisekammer. Opskrifterne her er derfor udviklet af kantineleder Lone Daugaard på Søndervangskolen i samarbejde med Mikkel Wejdemann. Menuen blev i foråret, hvor løgkarse, kløver og døvnælde var i sæson, serveret i skolens kantine. Skolebesøgene er en del af Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus.

Sprøde rudbrøds chips med kløver og revet parmesan

200 g rugbrød
2 dl vand
2 tsk. olive
½ tsk. salt
20 -30 g revet parmesan
20 g kløverblade

Rugbrødet brækkes i mindre stykker og kommes i en gryde, sammen med vand og olie.
Det koges til en grød derefter hakket kløver i.

Den flydende masse fordels med en spartel på bageplader. Drys fladerne med parmesan.
Bages ca. 55 min. ved 150 grader.

Kikærter dip med løgkarse

200 g udblødet og kogte kikærter
1 fed hvidløg
½ dl olie
1 – 2 tsk. salt
Citronsaft
½ rød peberfrugt
50 løgkarse

Blend halvdelen af kikærterne groft og den anden halvdel blendes fint sammen med peberfrugten og løgkarsen.
Det smages til med salt og citron.

Kartoffelsalat

1,5 kg kartofler
1 rødløg
1 porre
Emma bønner

Marinade:
1 dl olie
3 spsk. vineddike eller hyldeblomst eddike
1 spsk. honning
1 spsk. sennep
1 spsk. citronsaft
75 g hakket persille
Salt og peber

Kartofler skæres i tern og koges med salt.
Kartoflerne blandes samme med de finsnittede porrer, rødløg og emmabønner.
Det vendes rund i den kolde marinade.

Pynt evt. med Bellis

Marineret kylling

500 g kyllingfilet

Marinaden:
1 fed hvidløg
75 g brun farin
¾ olie
¼ soja
1 stk. paprika

Kyllingen vendes i marinaden, og derefter steges i ovnen i små 15 min.

Pyntes af med finsnittede peberfrugter.