Børnevenlige blåmuslinger

#Fisk og skaldyrSkrevet af Mai Lange

Næshøjskolens tapas opskrift med blåmuslinger

Mikkel Wejdemann, der er manden bag MadMikkel, var i foråret 2018 på besøg i kantinerne på en række skoler i Aarhus Kommune. Formålet var at inspirere både personale og børn til at gå på opdagelse i naturens eget spisekammer. Opskriften her er derfor udviklet af kantineleder Helle Dalsgaard Jensen på Næshøjskolen i samarbejde med Mikkel Wejdemann. Denne tapas menu blev i foråret serveret i skolens kantine. Skolebesøgene er en del af Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus.

(Opskriften er til 10 portioner i bæger og ca. 25 små smagsprøver)

Ingredienser:
2 kg blåmuslinger
2 løg
2 gulerødder
2 solo fed hvidløg
6 kviste timian
3 ½ dl vand
½ dl hvidvinseddike
4 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde:
Skrub muslingerne med en svamp i koldt vand. Kasser muslinger, hvor skallen er gået i stykker. Åbne muslinger skal lukke sig, når de bankes let mod en bordkant – ellers er de døde og må kasseres. Skyl muslingerne i flere holdt koldt vand.

Skær løg og gulerod i tern. Hvidløg knuses og timianen skylles.
Varm en stor gryde op, hæld olie i, og sauter grøntsagerne i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, timian og muslinger. Hæld vand og hvidvinseddike på, og læg låg på.

Ryst gryden eller rør i den. Muslingerne er færdige, når de har åbnet sig, ca. 5 min.
Tag dem straks op, da de ellers bliver seje. Lukkede muslinger skal kasseres.