Boller med løgkarsepesto

#Vilde urterSkrevet af Mai Lange

Beder Skoles opskrift med vilde urter

Mikkel Wejdemann, der er manden bag MadMikkel, var i foråret 2018 på besøg i kantinerne på en række skoler i Aarhus Kommune. Formålet var at inspirere både personale og børn til at gå på opdagelse i naturens eget spisekammer. Opskriften her er derfor udviklet af kantineleder Gitte Lund på Beder Skole i samarbejde med Mikkel Wejdemann. Bollerne blev i foråret, hvor løgkarse var i sæson, serveret i skolens kantine. Skolebesøgene er en del af Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus.

Bolledej:
1 l. vand
25 g gær
500 g grahamsmel
0,5 dl olie
Ca. 1,1 kg hvedemel

Løgkarsepesto:
Løgkarse
Ristede solsikkekerne
Citron
Olivenolie
Salt

Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne til bolledejen kommes i en røremaskine og røres rigtigt godt sammen. Dejen skal være klistret. Sæt dejen i en stor beholder i køleskabet natten over.
Næste dag kommes dejen ud på et mel-drysset bord og drysses med mel igen. Skæres ud til boller på ca. 100 g.

Bollerne mases flade og der kommes en lille spsk. løgkarsepesto på halvdelen af overfladen og den anden side foldes over.

Bages med det samme i en forvarmet ovn på 250 grader i 10 min derefter 5 min på 200 (Dette er i en combi-ovn, ikke husholdning, der skal de nok have lidt længere).