Brændenælde-chai

#Grønt fra havenSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Brændenælde-chai

1 l. færdig the

½ l. vand
1 cm frisk ingefær
1 hel stjerneanis
½-1 brugt vaniliestang
1 kanelstang (gerne ceylon-kanel)
7 stk. hele kardemommefrø
4 stk. hele peberkorn
2 stk. hele nelliker
½ tsk. revet muskatnød
1 håndfuld friske brændenældeskud
1 mindre håndfuld friske hindbærblade
½ l. mælkedrik
lidt stødt kanel

Kog vandet op med skåret ingefær, anis og vanilje. Imens støder du de resterende krydderier i en morter eller en lille blender. Kom evt. de stødte krydderier i en thepose/theæg og kog det sammen med vandet. Tilsæt kanel. Det skal simre med låg, i ca. 20 min. Smag på the’en, måske kan du lide den mere kraftig, så lad den gerne stå med låg uden varme, i op til 1 time med krydderierne i. Tag gerne kanelstangen op, da den kan gøre the’en bitter når den har ligget for længe. Tag krydderierne fra the’en (evt. si den).

Skyl dine fine brændenældeskud og hindbærblade. Plop dem i den varme the, og lad det simre 5-10 minutter. Smag gerne på the’en; hvis du er helt tosset med smagen af brændenælde, så lad den stå lidt længere. Tag urterne op. (Du bør ikke smide nældebladende ud, da de er så nemme at bruge ligesom du ville bruge spinat :-))

Nu kan du hælde the’en i en kande og gemme den på køl i op til en uge.

Når du skal have din lækre lune vinter chai, så lun mælken og blend varm the og varm mælk, så der dannes skum. Måske synes du den skal være sødere, så kan du bruge sirup eller honning til sødme. Drys lidt stødt kanel på toppen af skummet og nyd chai’en med en god ven, gerne udenfor i det frostklare vejr 🙂