Brød med kartofler og ramsløg

#Vilde urterSkrevet af Mai Lange

Højvangskolens opskrift på brød med vilde urter

Mikkel Wejdemann, der er manden bag MadMikkel, var i foråret 2018 på besøg i kantinerne på en række skoler i Aarhus Kommune. Formålet var at inspirere både personale og børn til at gå på opdagelse i naturens eget spisekammer. Opskriften her er derfor udviklet af kantineleder Tina Kejser på Højvangskolen i samarbejde med Mikkel Wejdemann. Brødene blev i foråret, hvor ramsløg var i sæson, serveret i skolens kantine. Skolebesøgene er en del af Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus.

Ca. 20 kartoffel/ ramsløg brød eller 24 boller med Ramsløg

Dej:
1,6 l Vand kold
25 g gær
1200 g hvedemel øko
400 g fuldkornshvedemel øko
200 g rugmel øko
Ca. 100 g ramsløg

Topping:
Kartofler eller tomater
Revet ost

Fremgangsmåde:
Dejen æltes på røremaskine og ramsløg skæres i tynde skiver og tilsættes de sidste 2 min. Dejen hæver i køleskab natten over.
Dejen sættes på bageplade med skeer. Er det boller er de klar til at komme i ovnen. Er det Ramsløg pizza, så glattes dejen lidt ud og kartoffelskiver eller tomat skiver lægges på og et drys ost øverst.
Bollerne står lidt inden de bages i ovnen ved 200°C i ca. 15-20 min.