Brød med kartofler og ramsløg

#Vilde urterSkrevet af Kantinelederen på Højvangskolen, Tina Kejser

Ca. 20 kartoffel/ ramsløg brød eller 24 boller med Ramsløg

Dej:
1,6 l Vand kold
25 g gær
1200 g hvedemel øko
400 g fuldkornshvedemel øko
200 g rugmel øko
Ca. 100 g ramsløg

Topping:
Kartofler eller tomater
Revet ost

Fremgangsmåde:
Dejen æltes på røremaskine og ramsløg skæres i tynde skiver og tilsættes de sidste 2 min. Dejen hæver i køleskab natten over.
Dejen sættes på bageplade med skeer. Er det boller er de klar til at komme i ovnen. Er det Ramsløg pizza, så glattes dejen lidt ud og kartoffelskiver eller tomat skiver lægges på og et drys ost øverst.
Bollerne står lidt inden de bages i ovnen ved 200°C i ca. 15-20 min.