Chiagrød med rabarber

#Grønt fra havenSkrevet af Mai Lange

Risskov skoles chiagrød med rabarber

Mikkel Wejdemann, der er manden bag MadMikkel, var i foråret 2018 på besøg i kantinerne på en række skoler i Aarhus Kommune. Formålet var at inspirere både personale og børn til at gå på opdagelse i naturens eget spisekammer. Opskriften her er derfor udviklet af kantineleder Jena Kassner på Risskov Skole i samarbejde med Mikkel Wejdemann. Grøden blev i foråret serveret i skolens kantine. Skolebesøgene er en del af Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus.

Grøden
2 dl minimælk
2 dl skyr (gerne den med kokos)
4 spsk. chiafrø
1 tsk. vaniljesukker

Rør alle ingredienserne godt sammen, og stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer – og gerne natten over.

Bagte rabarber
200 g rabarber
2 spsk. Lys muscovadosukker
½ dl juice
1 spsk. Hakket mynte
1 tsk. Revet ingefær
25 g ristede mandler.

Fordel rabarberne i en lille bradepande og drys sukker over. Hæld vand ved og grill dem øverst i ovnen. Grill ca. 5 min.
Vend mynte og ingefær i de bagte rabarber og lad dem køle helt af.

Hæld chiagrøden i 4 glas og fordel de bagte rabarber og mandler på toppen. Server straks.