Fællesskabssuppen

#Grønt fra havenSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen

Sammen om en rygende varm skålfuld suppe

Fællesskabssuppen er lavet til åbningen af Europæisk Frivillighovedstad 2018 og blevet til i et samarbejde mellem Ildstedet, Skraldecaféen, Smag a la Gellerup og Food Maker.

Her får du opskriften, så du kan gå i gang i køkkenet – eller måske lave suppen til en hyggestund omkring bålet.

Opskrift på fællesskabssuppen

4-5 portioner

1 spsk olivenolie
1 stort løg, finthakket
1 selleri, hakket
1 gulerod, hakket
3 fed hvidløg, finthakket
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt gurkemeje
½ tsk. sød paprika
¼ tsk. stødt kanel
½ tsk. havsalt
2 ltr. fond af grøntsagsbouillon
400 g. hakkede tomater
400 g. røde linser, skylles til vandet løber rent
Smages til med salt og peber
1 citron, presset
Et drys af røde chiliflager
4 spsk. frisk bredbladet persille, hakket
1 spsk. frisk koriander, hakket

Varm olivenolien i en gryde over medium varme. Tilsæt løg, gulerødder og selleri og sautér indtil det er mørt (ca. 3-4 minutter). Tilsæt herefter hvidløg, koriander, spidskommen, gurkemeje, paprika, kanel, salt og peber og fortsæt med at sautere i yderligere 2-3 minutter. Tilsæt bouillon, tomater og linser rør det godt og bring den gradvist i kog.

Endeligt skal suppen simre afdækket ved lav varme i ca. 20-25 minutter (indtil linserne er møre). Rør lejlighedsvis i suppen.

Fjern suppen fra varmen og hæld halvdelen af suppen i en stor skål. Blend forsigtigt halvdelen af suppen i en separat skål med en stavblender. Returner den blendede halvdel af suppen tilbage til gryden og bland godt. Således opnår du den optimale konsistens på suppen.

Tilsæt som det sidste citronsaft, røde chiliflager, persille og koriander, dæk den til og kog i 10 minutter.

Drys evt. med ekstra persille og koriander inden servering.
Suppen serveres varm med lunt brød.

Smag suppen før du laver den selv...

Kig forbi Ridehuset søndag d. 21. januar kl. 14-17, hvor vi tager hul på året som Europæisk Frivillighovedstad. Her kan du deltage i åbningsfesten, nyde en kop fællesskabssuppe og få en snak med nogle af de fællesskaber og frivillige foreninger, der er i Aarhus. Allerede i ugen op til åbningen kan du få en smagsprøve på suppen i Den Grønne Ambassade ved Bispetorvet. Vi har åbent tirsdag til torsdag kl. 13-16 og lørdag kl. 11-14. Eller du kan selv lave suppen og invitere venner, familie, naboer eller måske de der folk, du kører i bus med hver morgen…

Brug gerne #smagpåaarhus og #delditfællesskab når du tilbereder, hygger og nyder suppen.

Om Europæisk Frivillighovedstad 2018

Aarhus og Midtjylland har overtaget stafetten som Europæisk Frivillighovedsstad 2018. Titlen som Frivillighovedstad 2018 er anledning til at synliggøre og anerkende de mange initiativer og aktiviteter, som borgere, foreninger og organisationer hver dag skaber med lokalt engagement, dedikation og fællesskaber om store og små interesser. Europæisk Frivillighovedstad 2018 hylder handlekraften og medborgerskabet og vi vil bruge året til at glæde os over, at der hver dag er mennesker, som med ideer og ansvar gør en forskel for andre og for fællesskabet.
Mere info på www.frivillighovedstad.dk

Foto: Aidin Esmaeli