Fermenterede gulerødder

#Grønt fra havenSkrevet af Stine Stampe Johansen og Cecilie Lambertsen

Fermenterede gulerødder med mynte og oregano

Ingredienser:
250 g gulerødder
En lille håndfuld mynte
½ spsk. oregano
¼ frisk chili
1 hel stjerneanis
2 kålblade til kållåg
Saltopløsning med 20 g salt pr. liter vand
Patentglas på ca ½ liter

Fremgangsmåde:
Skyl glasset med lidt kogende vand og lad det afkøle inden grøntsagerne kommes i.
Bland saltlagen ved at opløse saltet i lidt kogende vand. Herefter hældes det resterende vand i koldt, så væsken afkøles.
Gulerødderne skrubbes (evt. skrælles afhængig af gulerødderne) og skæres i skiver. Chilien vaskes og skæres i skiver. Stjerneanis, chili, mynte, oregano og gulerødder pakkes i lag i et 0,5 liters patentglas.
Saltopløsningen tilsættes, så alle ingredienser er dækket. Der lægges et kållåg bestående af to kålblade på toppen, så alle ingredienser + kålblade holdes under vand. Sæt evt. i spænd med et glas. Sørg for at der er 3-4 cm luft øverst i glasset.
Luk glasset og lad gulerødderne stå ved stuetemperatur et skyggefuldt sted i ca. 2 uger.
Husk at udjævne trykket mindst en gang om dagen i den første uge. Herefter ca. hver anden dag.
Efter ca. 2 uger fjernes kålbladet og glasset kan flyttes til køl og er spiseklar.