Fermenterede jordskokker

#Grønt fra havenSkrevet af Stine Stampe Johansen og Cecilie Lambertsen

Fermenterede jordskokker med dild

Ingredienser:
350 g jordskokker
1-2 tsk. tørret dild
7 g havsalt
200 ml vand
1 kålblad

Fremgangsmåde:
Skræl jordskokkerne. Skær dem i kvarte og kom dem i et ½ liters patentglas sammen med dildfrø.
Bland en lage til jordskokkerne ved at opløse 7 g salt i 50 ml kogende vand. Tilsæt herefter 150 ml koldt vand, for at nedkøle lagen til ca. 25 grader.
Hæld lagen i patentglasset over jordskokkerne, så de dækkes.
Skyl og fold kålbladet, og læg dem over jordskokkerne, men under lagen, så de danner et beskyttende låg. Der skal være ca. 3 cm luft til glassets låg. Stil det til at fermentere i skyggen i ca. 2 mdr. ved ca. 20 grader. I starten åbnes glasset hver dag for at lette trykket fra fermenteringsprocessen. Når det bobler mindre kan dette gøres hver anden dage og herefter undlades helt.
Smag på jordskokkerne. Hvis de ønskes mere syrlige, fortsæt fermenteringen ca. 1 mdr. mere.
Når de har rette smag, stilles de på køl og er spiseklar.