Forfriskende vand

#BlomsterSkrevet af Anette Nielsen (opskriften) og Anna Bonnichsen

Sund og læskende drik

Du kan tilsætte en forfriskende smag til dit vand med et par kviste urter fra haven. Det er nemt og smager godt.

Anette Nielsen, der har taget initiativ til et permakultur-bed i Åby Park har lavet opskriften på forfriskende vand med fennikel, som giver en lakridsagtig smag. Du kan blandt andet høste fennikel i bedet i Åby Park.

Du skal bruge

• En buket grøn fennikel eller bronzefennikel
• En kande med vand

Sådan gør du

Skyl buketten og læg den i en kande med koldt vand. Lad vandet trække lidt inden du serverer direkte fra kanden. Vandet tager en let og frisk smag af buketten, og du kan fylde frisk vand oveni i op til 2 dage, før buketten må smides på komposten. Stil vandet i køleskab, når du ikke bruger den.

Variation

Planter, der har en frisk og behagelig smag kan bruges; citronmelisse, mynter af alle slags samt sødskærm.

Opskriften er af Anette Nielsen, som er initiativtager til et permakultur-bed i Åby Park. I bedet er plantet mange flerårige spiselige urter, som alle er velkommen til at smage og plukke af.
Læs mere om permakultur-bedet Åby Bed.