Frisk kartoffelsalat

#BlomsterSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Frisk kartoffelsalat

Denne nemme kartoffelsalat er smuk og nem at lave. Du kan erstatte røllike med fx tallerkensmækker, løgkarse eller en anden urt du godt kan lide.

4 portioner

Ingredienser:
1 kg. kogte faste kartofler, i mundrette bidder – afkølede
½ blomkålshoved (gerne orange eller romanesco) rykket i mindre buketter

Syltede løg:
5 stk. skalotteløg, i små både
2 dl. vand
1 spsk. eddike
1 spsk. honning/sukker
1 tsk. timian
Lidt friske røllikeblade

Dressing:
1 dl. creme fraiche
1 dl. græsk yoghurt
1 tsk. mild sennep
1 tsk. tomatpure (eller ketchup)
Lidt røllikeblade
Smages til med salt og peber
Evt. lidt sukker

Fremgangsmåde:

Kog vand, eddike, sukker og urten op og tilsæt de skårne løg. Sluk for varmen og sæt de syltede løg på køl. Hæld lagen fra efter ca. ½ time. (Lagen kan bruges igen, til en anden gang – dog skal den på frys pga. holdbarhed).
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Måske synes du også der skal lidt sødme til (hvis ikke du har brugt ketchup), så kan du bare bruge lidt sukker.

Ved servering blander du kartofler, blomkål og de drænede løg. Hæld lidt dressing over og pynt med lidt hele røllikestilke.