Frugtkugler med syltet kvan

#BlomsterSkrevet af Anemette Olesen, kogebogsforfatter og underviser

Ingredienser:
3 dl tørret frugt (figener, rosiner eller dadler)
1 dl kokosmel el. sesamfrø
1 dl havregryn
3 spsk. syltet kvan (se nedenfor)
1 dl mandler
1 banan
Juice

Fremgangsmåde:
Den tørrede frugt udblødes i lidt juice (evt appelsinsaft), og derefter hakkes de fint i foodprocessor sammen med syltet kvan, havregryn, kokosmel, mandler og banan.
Vurder konsistensen og form massen til små kugler á la valnødder og vend dem i kokosmel eller sesamfrø.

Syltede kvanstilke:
400 g kvanstilke(fingertykke) koges møre i en gryde med vand der dækker.
Efter ca. 30 minutter sies væden fra, og de kogte stængler skæres i passende bidder.
De vendes til sidst i ca. 3 dl sukker. Lad dem stå og safte og gem til kagebag.