Granita på rabarber

#Grønt fra havenSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Prøv at lave denne simple forårs- og sommerfriske halvfrosne is, du bliver måske afhængig ;-)

Granita på rabarber

Opskrift til ca. 1 l. is

½ l. vand
125-150 g. sukker
½ stk. vaniliestang
2-3 stk. store rabarber (ca. 250 g.)

Når solen brænder og man bare skal køles ned, er denne isdessert en favorit!

Rengør rabarberstænglerne og hak dem i mindre stykker. Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud – bland dem med lidt sukker for at det ikke klumper sammen. I en gryde koger du en sirup af vand og sukker, sammen med rabarber og vaniliekornene. Det skal simre med låg på i ca. 15 min. (sukkeret skal være helt opløst, når du tager det fra varmen).
Isen tager ca. 3 timer om at fryse helt. Rør gerne isen sammen med en gaffel hver time, imens den fryser.

Hvis du skal lave en lækker drink, er denne granita super nem til formålet – tilsæt bare lidt danskvand, et sugerør, samt evt. klar alkohol, og så er den drikkeklar!