Grønkålssalat

#Grønt fra havenSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Grønkålssalat

(4 personer)

8-12 blade grønkål
1 tsk. salt
(½ tsk. sukker) – kan udelades
1 håndfuld brændte mandler fra en lokal julebod
2-3 øko appelsiner, inkl. saft
1-3 sprøde danske æbler
2-4 tørrede figner

Vinaigrette
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. grovkornet sennep
½ tsk. flydende honning
3 spsk. olivenolie

Alle kan komme til at lide grønkål! Det er kun et spørgsmål om at lære kålen at kende og sætte den i godt selskab 🙂

Ryk midterribben af grønkålsbladene og skyl grønkålen grundigt. Slyng kålen fri for vand og kom den op i din salatskål. Kram kålen med salt og sukker. Så bliver den knap så grov og meget mere lækker! Riv grønkålen i mundrette stykker eller snit den fint.

Skær mandlerne i flager, læg dem til side.

Skær appelsinerne ud i fine filet’er, så sparer du farmors gebis for de hvide hinder. Skær appelsinen i mindre stykker, og hæld det i en lille skål sammen med det appelsinsaft der render fra. Skyl æblet, skær kernehuset fra og skær æblet ud i små tern. Bland straks æblet med appelsinerne (så undgår du det bliver brunt og kedeligt). Hæld appelsiner og æbler sammen med grønkålen.

Nip stilken af de tørrede figner, skær dem tynde skiver og kom dem i salaten.

Vinaigretten blandes i den lille brugte appelsinskål. Kom eddike, sennep, honning, olie og friskkværnet peber heri. Pisk dressingen sammen med en gaffel.

Vend hele salaten sammen, smag til, drys med mandelflager, og nyd salaten i godt selskab!