Grønsagspostej med skvalderkål

#Vilde urterSkrevet af Anemette Olesen, kogebogsforfatter og underviser

Ingredienser:
5 store løg
1/2 selleri
2 syrlige æbler
1/2 dl grahamsmel
2 dl finthakket skvalderkål
2-3 æg
salt og peber
1 tsk. karry
2 fed hvidløg
1 dl mælk

Snit løgene i tynde skiver og svits dem sammen med revet selleri i plantemargarine.
Rør mel og revet æble i. Tilsæt æg, knuste hvidløg og krydderier samt skvalderkål.
Tilslut tilsættes mælken. Farsen skal nu være som en lind grød.

Den kommes på små smurte forme, drysset med mel og bages ved 200 ° C i ca. 45 minutter.

Postejen kan, hvis man ønsker det, tilsættes ristede champignons eller kød efter eget valg.

Opskriften er lavet af Anemette Olesen, der i mange år har arbejdet med haver og mad. Hun har udgivet en række kogebøger og har en fortid som både restauratør, køkkenleder og museumsgartner. Det sidste har skærpet hendes interesse for urternes historie, både kulturelt og medicinsk.

Læs mere om Anemette Olesen på hendes egen hjemmeside