Gulerødder marineret i tang

#TangSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Gulerødder marineret i tang
4 personer

1 ½ spsk. salt
½ l. kogende vand
2 spsk. tørret tang som pulver eller 4 spsk. frisk tang finthakket, fx blæretang/savtang
4 spsk. smagsneutral olie
½-1 tsk. koncentreret flydende røgaroma (liquid smoke)
1 spsk. tørret dild (kan udelades)
3 mellemstore gulerødder

Disse gulerødder overrasker i smagen og minder om røget laks!

Bland marinaden med tang, olie, røgaroma og tørret dild.
I en gryde koger du vand og salt.
Skyl og skær/ skræl pletter af gulerødderne. Brug grøntsagsskrælleren eller et mandolinjern, til at skrælle dem i tynde strimler.
Kom strimlerne i det kogende vand 1-1½ minut, sørg for at de er dækket af vand og ikke koger for længe. Hæld strimlerne i et dørslag og nedkøl dem med koldt vand. Afdryp gulerødderne og bland dem grundigt med marinaden. Smag evt. til med salt og lidt røgaroma.

 

Lad dem gerne stå og marinere lidt tid inden de skal bruges. Gulerødderne kan holde sig op til 3 dage på køl.

 

 

Tip! Flydende røg kan findes i velassorterede supermarkeder, ofte i en lille flaske med hvid etiket – evt. i ”Den Amerikanske specialafdeling” – ”Liquid smoke”.

Tang kan høstes ved de Aarhusianske kyster hele året. Hvis du ikke er klar til selv at gå ud og høste tang, er tørret tang er også blevet nemt at få fat i. Du kan såmænd bare bruge ”sushi-plader”, dvs. Noritang. Riv dem i mindre stykker og blend dem i en god blender eller en krydderi/kaffekværn.

 

 

 Opskriften er inspireret af Vicki Gyllings opskrift på Vlax fra hjemmesiden sofreakingvegan.dk