Hasselnøddesirup

#Svampe og nødderSkrevet af Ursula Bjerggaard

Hasselnøddesirup

Der skulle sirup i kaffen ved Vild Smag Festival, og hvilken bedre sirup kunne man ønske sig til dette end en sirup lavet på nødder du kan plukke fra vores egen natur?

750 ml.

700 g. brun farin
100 g. honning
1 l. vand
½ kg nødder

Denne helt utroligt lækre sirup lavet på hasselnødder, er bare skøn sammen med en iskaffe, oven på pandekager, i din morgenyoghurt eller bare som den er :-D)

Rist hasselnødderne i oven ved 170 grader i 15-20 minutter, indtil der breder sig en skøn duft af nødder i køkkenet. Afkøl nødderne og blend dem let i en kraftig blender.
I en stor gryde hælder du vand, honning og farin. Når sukkeret er opløst skal du tilsætte de hakkede nødder. Kog siruppen ind lige så stille, indtil konsistensen er lidt tykkere, og den er kogt ind til ca. 2/3. Det tager omkring 1-2 timer. Når siruppen er tilpas, skal du si nødderne fra, og hælde siruppen på glas/flasker.

Når din sirup er færdig, så se om ikke du kan få lavet en lækker nutella, musli eller muslibarer af de nødder, der nu er blevet kogt i den skønne sirup….