Havtornsirup

#Frugter og bærSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Opskrift på havntornsirup

Her er en hurtig opskrift med havtorn, hvor du ikke behøver at være så grundig med at sortere bærrene. Du kan med fordel trylle dem om til en super lækker og nem sirup.

Havtornsirup

2 dl. havtorn
1½ dl. sukker
½ dl. vand

Det hele koges i 5-10 min. til bærrene bliver lysere og let kan mases.

Mos dem med en gaffel og si saften gennem en saftpose eller et stykke stof. Kom saften tilbage i gryden og kog den ind i ca. 15 min. Du kan evt. fjerne skummet fra siruppen, så slipper du for noget af dét skum, du ser på billedet.

Skummet kan også bruges. Det smager lækkert og har en cremet konsistens. Drik det med en isterning i, mens du færdiggør siruppen.

Hæld siruppen på en skoldet flaske og brug den på morgenmad, pandekager, i salatdressing, bagværk eller hvad du lyster.