Havtorn curd

#Frugter og bærSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Havtorn curd

1 syltetøjsglas

Ingredienser:
150 g. havtornbær
1 spsk. vand
50 g. smør i mindre stykker
125 g. sukker
½ vaniliestang
3 stk. hele æg

Denne curd er lækker og syrlig, og er super lækker til sødt morgenbrød såsom rundstykker, vafler og fødselsdagsboller.

Fremgangsmåde:
Kog havtornbær og vand op og lad det simre et par minutter. Blend og si saften. Du skal bruge ca.
1 kop af havtornsaften til denne curd.
Hæld havtornsaften tilbage i gryden, samt 1 spsk. sukker og smørret. Smelt smørret ved lav varme.
Pisk æg, 1 spsk. sukker og kornene fra den halve vaniliestang sammen. Hæld æggemassen ned til den lune havtornsaft, det er vigtigt det ikke er for varmt, da æggene ellers vil skille.
Pisk løbende, indtil blandingen tykner. Det tager ca. 5 minutter. Hold temperaturen lav hele tiden.
Kom havtorncurd’en på et rent syltetøjsglas og sæt den på køl indtil den skal spises.

Da en curd er lavet på æg, er der begrænset holdbarhed. Det er dog ikke noget problem, da den nok alligevel bliver spist inden 5 dage.