Havtorn, rødder og urter

#Frugter og bærSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Pastaret med havtorn, rødder og urter

4 personer (ca. mængdeangivelser)

Ingredienser:
1 pakke frisk pasta
1 spsk. olie
2 stk. jordskokker i tynde skiver
½ fed hvidløg i tynde skiver
1 spsk. kapers (også gerne af ramsløg eller strandkål)
1 spsk. havtornbær
1 spsk. havtornsirup (eller honning eller anden sirup)
1 håndfuld friske urter fx basilikum (eller de vilde urter: røllike, korsknap og løgkarse)
50 g. parmesan i flager

Havtorn er syrlige og fulde af smag og ikke mindst c-vitamin. De kan bruges både i det søde og det salte køkken. Her er en hurtig og nem opskrift, der kan varieres i stort set uendelige. Erstat fx jordskokker med persillerod og brug din ynglings urt ved anretningen.

Fremgangsmåde:
Kog pastaen ”al dente”, som anvist på pakken.
Kom olie på panden og rist fine skiver af jordskokker og hvidløg herpå. Skru ned for varmen og tilsæt kapers og havtorn. Tilsæt den kogte pasta og ryst blandingen let sammen, så pastaen serveres varm.
Anret din pasta med jordskokker, havtorn og kapers. Drys til sidst lidt sirup og med parmesanflager.

Spises straks, i godt selskab.

havtorn