Hjortegryde med svampe og frugt

#Frugter og bærSkrevet af Lisbeth Jensen

4 portioner

600 gr. hjortekød i tern
100 gr bacontern
2 store løg
3 stængler blegselleri eller et stykke selleri
1 stor persillerod
1 stor pastinak
2 fed hvidløg
1 bk. svampe, gerne østershat, karljohan, kantarel eller brune champignon
2 ½ dl. fløde
Tyttebærsyltetøj, syltede blommer eller anden sursød frugt
5 let knuste enebær
2 laurbærblade
1 kvist timian
Salt og peber
Smør eller rapsolie til bruning

 

Kød og bacon brunes godt i lidt olie eller smør.

Løg og urter skæres i små stykker og brunes også.

Hældes over med vand eller vildt-bouillon og krydderierne tilsættes.

Svampene skæres i mundrette stykker og brunes i smør.

Når kødet er mørt hældes svampe, frugt og fløde ved og koger godt igennem.

Smages til med yderligere sødt og salt.

Serveres med rodfrugter/kartoffelmos eller godt brød og en god vintersalat for eksempel grønkål og æble.