Hummus med syre
Hummus er altid lækkert! Husk at du kan fryse den og hermed have nem mad til mange dage.
4 portioner
Ingredienser:
150 g tørrede kikærter (300 g. udblødte)
1 tsk. natron
3 stk. hvidløgsfed
2 spsk. tahin
1 dl. af kogevandet fra de kogte kikærter
1-2 spsk. tamari (fermenteret soyasauce)
1 tsk. stødt spidskommen
Et par blade af almindelig syre (eller mere) (+ evt. lidt citronsaft)
1-2 dl. olivenolie
Topping:
En sjat grøn olie (olie blendet med syreblade)
Et par skovsyreblade
Lidt stødt røget paprika eller stødt cayennepeber
Lidt flagesalt
Fremgangmåde:
Udblød de tørrede kikærter i ca. 1 døgn. Skyl kikærterne og kog dem i rigeligt vand med lidt natron i ca. 1 time. Husk at gemme kogevandet (aquafeba). Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem under koldt vand. Sortér evt. de løse hinder fra (så bliver hummus’en mere ”blød” i teksturen).
Blend kikærterne med lidt af kogevandet, tahin, tamari spidskommen, syre og olivenolie.
Justér smagen med alle ingredienserne, tilsæt evt. også lidt citronsaft, hvis ikke du synes der er nok syre til at balancere olien.