Humus med forårsurter

#Vilde urterSkrevet af Stephanie Alemanno

Denne humus kan laves med de vilde urter, man lige kan finde på sin sanketur. På Vild Hyggelig Fredag var der skvalderkål, løgkarse og ramsløg i.

Ingredienser:

  • 1 dl tørrede kikærter eller 1 dåse kikærter.
  • 1-2 spsk. tahin.
  • 2 dl olivenolie.
  • 1-2 tsk. stødt spidskommen.
  • 1 smule salt og pepper.
  • 1 god portion vilde urter som for eksempel: ramsløg, røllike, brøndkarse, brændenælde, skvalderkål, løgkarse, strandbede eller gåsefod)
  • Saften af 1 økologisk citron.

Fremgangsmåde:

  1. De tørrede kikærterne skal ligge i blød i en skål med vand natten over. Kog dem herefter i 40-60 minutter i det vand som de har ligget og trukket i sammen med en smule salt.
  2. Hvis man bruger kikærter fra dåse drænes de under rindende vand.
  3. Blancher de blandede urter ved at hælde kogende vand over dem så de falder sammen.
  4. Blend kikærterne sammen med, tahin, olivenolie, citronsaft og blancherede urter. Konsistensen skal være en lind og blød masse.