Humus med forårsurter

#Vilde urterSkrevet af Stephanie Straube Alemanno

Denne humus kan laves med de vilde urter, man lige kan finde på sin sanketur. 

Ingredienser:

1 dl tørrede kikærter eller 1 dåse kikærter
1-2 spsk. tahin
2 dl olivenolie
1-2 tsk. stødt spidskommen
1 smule salt og pepper
1 god portion vilde urter som for eksempel: ramsløg, røllike, brøndkarse, brændenælde, skvalderkål, løgkarse, strandbede eller gåsefod)
Saften af 1 økologisk citron.

Fremgangsmåde:

De tørrede kikærterne skal ligge i blød i en skål med vand natten over. Kog dem herefter i 40-60 minutter i det vand som de har ligget og trukket i sammen med en smule salt. Hvis man bruger kikærter fra dåse drænes de under rindende vand.

Blancher de blandede urter ved at hælde kogende vand over dem, så de falder sammen.

Blend kikærterne sammen med, tahin, olivenolie, citronsaft og blancherede urter. Konsistensen skal være en lind og blød masse.

Denne opskrift er lavet af Stephanie Straube Alemanno. Stephanie var med til en Vildt Hyggelig Fredag i foråret 2018, hvor hun servedrede smagsprøver på denne humus med skvalderkål, løgkarse og ramsløg. Du kan finde flere opskrifter og læse meget mere om spiselige vilde planter på Stephanie Straube Alemannos madblog www.snilde.dk.