Hurtig æblekage uden fedtstof

#Frugter og bærSkrevet af Lisbeth Jensen

Denne opskrift kan bruges med alle slags æbler men bliver specielt god med søde, saftige spiseæbler, gerne nedfaldne, da de alligevel skal skæres i stykker. Kagen kan også bages med alle andre slags frugter eller blandede frugter

3-5 gode æbler (jo flere jo saftigere kage)
5 spsk. sukker
1 spsk. stødt kanel

3 store æg
125 g sukker
100 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
Revet skal af en citron eller en appelsin (usprøjtet)

Æblerne skæres i tynde både, gerne med skræl, hvis den er pæn. Æblestykkerne blandes med sukker og kanel.

Derefter piskes æg og sukker tykt og luftigt.

Mel, bagepulver og vanilje sigtes i og vendes forsigtigt i æggene. Til sidst blandes æblestykkerne i, og det hele hældes i en smurt kageform. Kan drysses med hakkede nødder eller mandler og perlesukker, hvis man kan lide det.

Bages godt en halv time ved 175 grader. Vær sikker på at dejen også er bagt i midten, ellers falder kagen sammen.

Opskrift Lisbeth Jensen

Billede af Stine Stampe og Cecilie Lambertsen