Hvid havtorn-brownie

#Frugter og bærSkrevet af Johanne Stege Bjørndahl & Julie A. Swane
Hvid brownie:

100 g havtorn (renset vægt)
150 g hvid chokolade
125 g hvedemel
1/4 tsk. salt
200 g rørsukker
100 g smør
2 store æg
1 vaniljestang
100 g mandler

Sæt ovnen på 160 grader og smør et ovnfast fad (ca. 20 x 20 cm).
Tag en havtorngren ud af fryseren ad gangen, så resten holder sig frosne. Skrab bærrene af med en gaffel, og skyl dem godt.
Bland mel og salt i en lille skål.
Rør smørret blødt sammen med sukker i en større skål. Rør æggene i blandingen et efter et. Flæk vaniljestangen, og rør kornene i.
Rør melet i lidt efter lidt. Hak mandler og hvid chokolade og vend det i dejen.
Til sidst vendes havtornbærrene forsigtigt i dejen, som hældes i bageformen.
Bag kagen i ovnen ca. 40 min. (ved 160 grader til den er gennembagt).
Servér med skovmærkeflødeskum, lune ovnbagte mirabeller og skovmærkesyltede havtornebær.

Skovmærkeflødeskum:

½ liter piskefløde 38 %
2 tsk. tørret, knust skovmærke
1 spsk. flormelis

Pisk flødeskummet let – det skal kun lige være stivnet – og rør det så med skovmærke og flormelis.

Skovmærkesyltede havtornbær:

200 g havtornbær
2 dl vand
100 g sukker
3 tsk. tørrede skovmærkeblade

Rens og skyl bærrene grundigt, og kom dem i et rent og skoldet glas.
Kog ved lav varme en lage af vand, sukker og skovmærke, til sukkeret er opløst.
Når lagen er på kogepunktet, hældes den på glasset med havtorn. Luk til, og kom på køl.
Trækker i ca. en uge inden brug.
Uåbnet holder de adskillige uger i køleskab, og efter åbning en uges tid.

Disse opskrifter er fra bogen SANK – Spis af naturens køkkenhave af Johanne Stege Bjørndahl & Julie A. Swane, og bringes her med tilladelse fra forlaget TurbineDu kan finde flere opskrifter i bogen.