Jordbær med urter

#Frugter og bærSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Til ca. 4 portioner

Ingredienser:
250 g. jordbær
1 økologisk citron
1 lille håndfuld mynteblade
1 håndfuld urter (fuglegræs, strandmælde eller lignende)
1 spsk. olivenolie
Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Skyl og tør urterne og citronen. Riv det gule af citronskrællen og hak alle urtene fint.
Bland urterne med den revne citronskræl i en skål.
Skyl jordbærrene, og skær dem i skiver. Bred jordbærrene ud på et fad og fordel urterne på jordbærrene.
Hæld med lidt løs hånd olien og ca. 2 spsk. citronsaft. ud over salaten. Drys lidt salt og peber ud over salaten.

Spises med det samme, serveres gerne køligt, så fornemmer man bedre myntens friskhed.

 

Opskriften er udviklet af måltidssnedker Ursula Meander Bjerggaard