Kartoffelsalat med mælkebøtte og ramsløg

#Grønt fra havenSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Kartoffelsalat med mælkebøtte og ramsløg

500 g kogte kartofler
saften fra 1 citron
2 dl creme fraiche
1-2 spsk sirup/honning
2 tsk. salt
½ tsk. peber
1-2 tsk. timian eller anden urt
1 håndfuld hakkede ramsløgsblade
3 dl hakkede mælkebøtteblade

Skær de kogte kartofler i mundrette tern. Pres citronsaften ud over kartofler løbende, hermed undgår du at de bliver misfarvede. Bland creme fraiche med det søde, salt, peber og timian. Bland kartofler, ramsløg og mælkebøttebladende i dressingen, og smag kartoffelsalaten til.

Tip: Prøv at koge kartoflerne i 3-5 minutter kortere tid end vanligt. Der bliver mere bid i kartoflerne, og det klæder en frisk kartoffelsalat.

OBS: Når du bruger mælkebøtte i din madlavning, så kan du gøre det nemmere for dig selv, ved at klippe bladende over i en håndfuld når du plukker. Hermed slipper du også for at få så meget af stænglen med, den er bitter og ikke lækker.