Ramsløgssuppe

I denne opskrift skal du bruge rigtig meget ramsløg! Så meget at du nok tænker ”Ej, nu er der altså nok i gryden!” Og så skal du alligevel bruge mere!

#Grønt fra havenSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

4 personer

25 g. smør
½ kg. kartofler
½ kg. ramsløg
½ l. grøntsagsfond
2½ dl. fløde
Salt og peber

Skyl ramsløg og snit dem i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde og svits ramsløgene ved lav varme. Jo længere tid de får, des mere smag udvikler de, så lad dem stå stille og roligt i en halv times tid. Imens skræller du kartoflerne og skærer dem i mundrette tern. Tilsæt kartofler og grøntsagsfond til de lækre ramsløg, rør lidt rundt, læg låg på og lad det stå og snurre i ca. 15 min. Tilsæt herefter fløde og smag til med salt og peber.

Velbekomme 🙂

 

Opskriften er udviklet af Smag på Aarhus’ egen måltidssnedker Ursula Bjerggaard.

 

 

Om ramsløg: Ramsløg dukker nogle steder op allerede i marts, i så store mængder at du kan lave denne suppe. Det er bedst at bruge den tidlige urt, da ramsløg bliver mere ”ram” i smagen, jo ældre urten er. Så det er helt klart en suppe til de dage hvor det er koldt og kedeligt dansk vintervejr.

Husk at tjekke om urten lugter af hvidløg, så er du ikke i tvivl om at det er ramsløg du har fat i.