Kold paté med blomkål og fuglegræs

#Vilde urterSkrevet af Anemette Olesen, kogebogsforfatter og underviser

200 g blomkål
75 g gulerødder
75 g hasselnødder
1 peberfrugt
1 stort løg
4 dl tykmælk
2 dl piskefløde
10 blade husblas
1 dl frisk fuglegræs
1 tsk. paprika
2 tsk. urtesalt

Blomkålen findeles. Gulerødder rives og blandes med finthakkede løg, hasselnødder, fuglegræs og peberfrugt i små tern.

Tykmælk og fløde røres sammen. 1 dl vand opvarmes og husblassen smeltes heri. Det røres sammen med mælkeblandingen sammen med de findelte ingredienser.

Der smages til med krydderier og den kolde patémasse hældes i små forme der stilles koldt.

Ved servering vendes de ud og pyntes med fuglegræs eller ringe af peberfrugt.

Opskrift af Anemette Olesen.

Opskriften er lavet af Anemette Olesen, der i mange år har arbejdet med haver og mad. Hun har udgivet en række kogebøger og har en fortid som både restauratør, køkkenleder og museumsgartner. Det sidste har skærpet hendes interesse for urternes historie, både kulturelt og medicinsk.

Læs mere om Anemette Olesen på hendes egen hjemmeside