Kylling i karry med æble og ris

#Frugter og bærSkrevet af Mai Lange

Solbjergskolens opskrift på kylling i karry

Mikkel Wejdemann, der er manden bag MadMikkel, var i foråret 2018 på besøg i kantinerne på en række skoler i Aarhus Kommune. Formålet var at inspirere både personale og børn til at gå på opdagelse i naturens eget spisekammer. Opskriften her er derfor udviklet af kantineleder Sanne Rydtoft på Solbjergskolen i samarbejde med Mikkel Wejdemann. Retten blev i foråret serveret i skolens kantine. Skolebesøgene er en del af Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus.

Ingredienser til 40 portioner:
3 kg kylling i tern
2 liter kokosmælk
4 spsk Carrey
Ca 8 til 10 æbler i tern
Salt
Maizena

Fremgangsmåde:
Kog kylling i let saltet vand i ca. 20-25 min. Gem lidt af kogevandet til sovsen.
Skær det kogte kylling i mindre tern. Tag en gryde med lidt fedtstof og svits æbleternene med karryen og tilsæt kyllingen inden kokosmælken hældes over. Spæd op med lidt af kogevandet fra kyllingen og lad det hele komme op på kogepunktet og lad det simre i 5 minutter.
Smag til med salt, mere karry eller kogevand. Du kan jævne sovsen med maizena, hvis du ønsker at gøre sovsen tykkere.
Server retten med ris.