Laksesuppe med ramsløg

#Vilde urterSkrevet af Stephanie Straube Alemanno

Antal personer: 4
Forberedelsestid: 5 minutter – Tilberedningstid: 20 minutter – Samlet tid: 25 minutter

Ingredienser
1 tsk fenniekl frø
1 håndfuld friske ramsløgsskud eller forårsløg
2 fennikel
1 l grøntsagsfond eller suppeterning
4 stykker fersk laks
2 dl piskefløde
1 håndfuld hakket dild, persille eller koriander
Skal og saft af 1 hel citron
2 tsk sennep
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med af svitse fennikel frø på en tør pande. Alle grøntsager skæres i mundrette stykker og kommes ned i en gryde sammen med fennikel frø, krydderurter og citronskal. Hæld nu fond og fløde ved og lad det simre ved lav varme i 15 minutter.
Læg nu lakse stykkerne ned i suppen og sluk for komfuret. Laksen skal kun lige varmes igennem ellers bliver den tør (skindet kan fjernes før eller efter tilberedning).
Smag suppen til med sennep, hakket ramsløgsblade, salt og citron saft.
Server suppen rygende varm med brød til.

Denne lækre opskrift og billedet er lavet af Stephanie Straube Alemanno. Du kan finde flere opskrifter og læse meget mere om spiselige vilde planter på hendes madblog www.snilde.dk.