Lavendelsirup

Lav nemt din egen sirup med ægte blomstersmag

#BlomsterSkrevet af Sofie Kvist, Cecilie Lambertsen og Stine Stampe Johansen

Sirup findes med mange forskellige smage - det er kun fantasien der sætter grænser for hvilken smag man kan give sin sirup. Denne her er lavet på lavendel og kan som andre sirupper bruges i et hav af forskellige ting, som fx i kaffe, drinks og desserter som fx is eller pandekager. Måske kan du finde friske lavendelblomster i byens spiselige blomsterkummer, som er placeret rundt omkring i Aarhus. Lavendelen blomstrer fra først på sommeren og nogle gange helt hen i oktober. Hvis du plukker det første sæt blomster, blomstrer busken ofte igen.

Ingredienser:

3 dl vand
1,5 dl sukker
1 dl lavendelblomster
1 spsk. honning
Evt. en halv vaniljestang (Du kan bruge en tom stang du har høstet kornene af til at give siruppen smag)
Evt. lidt økologisk citronskal

Varm alle ingredienserne op i en gryde ved svag varme. Lad det stå i 10-20 minutter. Smag til undervejs, når sukkervandet smager tilpas af lavendel er siruppen færdig. Hæld på en ren flaske og opbevar din sirup på køl.

Vi anbefaler lavendelsirup i chiapudding – smagen af cremet kokos og sød lavendel går rigtig godt sammen.