Lindeblomstsaft

#BlomsterSkrevet af Anna Bonnichsen

Når småbladet lind blomstrer i juli, er det rigtig sommer.

Kigger man op i vejtræerne, opdager man de smukke duftende blomster, som er fulde af nektar og summer af bier. Blomsterne kan bruges til både te og snaps, men her finder du opskriften på saft.

Pluk lindeblomsterne, når de lige er sprunget ud. Det er nemmest at plukke hele blomsterklaser. Blomsterne skal ikke skylles, da de så mister nektar og dermed smag og sødme. Sørg derfor for at høste lidt væk fra trafikeret vej. Læs mere om lind.

Ingredienser

1 l. vand
650 g. sukker
1 citron
2 spsk. citronsyre
3 håndfulde lindeblomster

Ryst de friskplukkede lindeblomster fri for insekter og fjern blade og tykke stængler.
Vask og skær citroner i skiver. Kog vand og hæld det over blomster, sukker, citroner og citronsyre og rør rundt til sukkeret er opløst. Lad det stå i to-tre dage. Si det igennem et klæde og hæld saften på skoldede flasker. Blandes med vand til saft.