Mælkebøtte-fritter

#UkrudtSkrevet af Stephanie Straube Alemanno
Antal personer: 4
Forberedelsestid: ilberedningstid: Samlet tid: 

Ingredienser

40 mælkebøtteblomster
4 dl (250 g) hvedemel
3 æg
3 dl mælk eller vand
2 spsk smeltet smags neutral olie
0,5 tsk sukker
0,5 tsk salt

Sauce tartar
2 spsk mayonnaise (Hjemmelavet eller den fra Hellmans)
3 spsk creme fraiche eller græsk yoghurt
1 tsk grovkornet sennep
1 spsk hakkede små drueagurker
1 tsk fint hakket løg
1 spsk fint hakket kapers
1 tsk hakkede krydderurter som persille, ramsløg, dild eller kørvel.

Fremgangsmåde

Mælkebøttefritter
  1. Pisk æggene sammen med mel, salt og sukker.
  2. Opvarm olien og tilsæt den i æggeblandingen. Pisk det godt sammen.
  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk til massen er lind og ensartet.
  4. Skyl mælkebøtteblomsterne grundigt inden tilberedning.
  5. Dyp nu mælkebøtte blomsterne i dejen og steg dem gyldne på let olieret pande.
  6. Når fritterne er færdige kan de drysses med salt og timian eller sirup alt efter om man er til det søde eller salte.
Sauce tartar
  1. Rør mayonnaisen sammen med creme fraiche og sennep.
  2. Rør resten af ingredienserne i og smag til med salt og pepper.

Denne lækre opskrift samt og billedet er lavet af Stephanie Straube Alemanno og du kan læse meget mere om spiselige vilde planter på hendes madblog snilde.dk.