Marinerede svampe

#Svampe og nødderSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Marinerede svampe

Hvis du marinerer dine nyhøstede svampe, så har du et nemt tilbehør til både frokosten, såvel som aftensmaden. Du kan altid variere marinaden efter din egen smag. Holdbarheden er op til et år.

Ingredienser:

1 glas

2 dl. vand
2 dl. sukker
2 dl. hvidvinseddike
2 tsk. peberkorn
2 fed hvidløg
Friske kviste af røllike
Friske vilde hyben
1 skalotteløg skåret i både
2-300 g. små flotte og faste svampe

Fremgangsmåde:

Rengør dine svampe med en blød børste. Skær de grimme områder fra og brug helst kun små svampe. (Al ormegnav, jord og sneglegnav skal skæres fra).

Skyl røllike og de vilde hyben. Skær løget i både.

Lav lagen ved at koge vand, sukker, eddike, peberkorn og hvidløg op. Lagen skal koge et par minutter. Tilsæt svampe, røllike, løg og hyben, og lad det koge med i ca. 5 minutter.

 

De marinerede svampe kan holde sig i nogle år, hvis du straks hælder lagen i et skoldet sylteglas og lukker glasset til. Skyl evt. glasset med atamon.

 

Velbekomme!