Mirabelle-marmelade

#Frugter og bærSkrevet af Lisbeth Jensen

Pluk gratis mirabeller på Brabrandstien

I august modner mirabellerne langs Brabrandstien, i parker og skovbryn. De er gode at lave marmelade af. Mirabeller er meget forskellige. Nogle moder tidligt, andre sent. Nogle er sure, andre melede. Smag dig frem.

Opskrift på mirabellemarmelade

De små kan være lette at udstene med en kirsebærudstener. Andre sidder så fast på stenen, at det letteste er at koge dem møre med vand og mase dem gennem et dørslag.
Mirabeller har ikke meget syre. Derfor er det godt at tilføre syrlighed fra enten æbler eller andre syrlige frugter. Mirabellerne er også gode at blande med andre frugter som for eksempel hyben.

Ca. 1 1/2 liter færdig marmelade

1 kg mirabeller
1 dl vand
600 g. sukker
Evt. rød Marmelit

Forslag til smagsgivere:
Saft og skal af en usprøjtet appelsin
2 stjerneanis

Eller
Saft af en citron
1/2 vaniljestang

Eller
2 spsk. æbleeddike eller tre syrlige æbler

Kog mirabellerne med sukker og smagsgivere i 10-15 minutter og jævn eventuelt marmeladen med Marmelit.

Fyldes på skoldede glas, der straks lukkes.