Mirabellebolcher

#Frugter og bærSkrevet af Anemette Olesen

1 kilo sure grønne umodne mirabeller (kan af og til findes i indvandrerbutikker f.eks bazar)
1 kilo salt
2 liter vand
10 kardemomme eller stjerneaniskapsler

Vand bringes i kog med saltet og stjerneanis og når saltet er opløst kommes mirabellerne i.

De kommes i en spand – et stort glas  hvor de ligger og trækker i lagen mindst 1 måned.
Derefter hældes vandet fra og mirabellerne får lov at tørre ind og kommer til at mørkne og mine lidt om rosiner.

De er sure og salte og bruges når sulten melder sig eller for at genoprette salt balancen efter en dag i solen.

Dette er en kinesisk opskrift, dog videregivet af Anemette Olesen og ligeledes er foto af Anemette Olesen.

Denne opskrift er lavet og/eller smagt på en madskole om naturens råvarer.
Se de kommende madskoler i kalenderen.

Se flere spændende opskrifter med naturens råvare her.