Misosuppe med tang

#TangSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Misosuppe
4 personer

1 brev dashi
½ l. vand
2 spsk. miso koncentrat
1 håndfuld frisk tang (fx savtang/blæretang) eller 3-5 g. tørret tang (fx wakame/dulse)
Et par blade frisk grønkål
2 gulerødder i små tern
Evt. 90 g. nudler

Misosuppe er en nem og klassisk japansk ret, der fint tåler lidt grøntsager i en fordansket udgave.

Kom dashi i kog. Hvis du bruger tørret tang, så kog det med i en 2-3 minutter. Frisk tang kan du tilsætte til suppen de sidste par minutter af tilberedningen. Kom lidt af ”suppen” i en lille skål, og opløs misopastaen heri.

Skær gulerødderne i tern og kog dem i suppen 1-2 minutter. Skyl grønkålen og riv den i mindre stykker (kassér midterribben). Kom det i suppen og sluk for varmen.

Kog evt. nudler, hvis du er meget sulten. De skal koges i rent vand, og tilsættes til sidst i en skål ved serveringen.

Rør til sidst det opløste misokoncentrat i suppen. Husk det efterfølgende ikke bør koges op igen, kun genopvarmes, da det ellers bliver noget klumpet noget.

Suppen hældes portionsvist over lidt nudler i en lille skål, og serveres varm – velbekomme! 

TIP: Du kan bruge andre typer af tang, men wakame er den klassike i en misosuppe. Der er mange typer af tang, som smager godt, og det er gratis og nemt at finde langs den aarhusianske kyst. Hele året kan du fx høste blæretang og savtang. Hvis du har lyst til at komme andet fyld i suppen, så prøv fx med rejer og ramsløg. Det er også superlækkert.

Indkøb: Dashi er tørret fermenteret fisk og tang, og kan findes i alle asiatiske butikker. Misopasta fåes både i en lys og en mørk variant, jeg foretrækker den mørke til denne suppe, men begge kan bruges. Miso handles også hos asiatiske købmænd. Køb også gerne dine nudler hér og hvis ikke du selv har mulighed for at høste tang, så har de også wakame tang.

Tang