Mispelgelé

#Frugter og bærSkrevet af Pernille Thormann Villesen
  • Mispel
  • Vand
  • Sukker
  • Melatin

Frugterne plukkes, når de har fået den første nattefrost, eller de kan lægges i fryseren natten over ligesom med slåen.

Frugterne dækkes lige netop med vand i en gryde og bringes langsomt i kog. Kog indtil frugterne er kogt ud.

Det hele hældes i et saftklæde og saften drypper af. Klem ikke på posen. Saften skal selv dryppe af og det kan godt tage en dags tid.

Saften måles af og der tilsættes sukker og evt. lidt citronsaft. 1 kg sukker pr. liter saft. Bring saften i kog. Husk at skumme godt af.

Tilsæt saften Melatin blandet med lidt sukker og lad det hel koge et par minutter.

Gryden tages af varmen og saften hældes på glas. Køl af med et klæde over og luk glassene efter et timer.