Muldvarpe i karry med skovsyre og gederams

#Vilde urterSkrevet af Ursula Bjerggaard

Muldvarpe i karry med skovsyre og gederams

Ved arrangementet om muldvarpe og mosegrise brugte vi denne opskrift, der er udviklet af Nikolaj Kirk. Opskriften er brugt med tilladelse fra Nikolaj Kirk og Jørgen Skouboe. Denne ret kan varieres med hvad der ellers er i sæson af urter+grøntsager, og man behøver heller ikke at bruge muldvarpe og mosegrise som kød, hvis det er lige vovet nok ;-)

4 portioner (ca. mængdeangivelser)

4 stk. muldvarpe/mosegrise, (alt hvad du kan trylle frem)
50 g. smør
1 stk. løg
2 stk. hvidløgsfed
2 spsk. karry
2 stk. gulerødder
2 stk. madæbler
2-4 dl. vand
Saft og skal fra 1 økologisk citron
5 stk. friske skud af gederams (eller grønne asparges)
1 lille håndfuld skovsyre eller havesyre
Salt og peber

Denne ret er oprindeligt blevet brugt i et ”Nak og æd” DR program med bisamrotter! Opskriften hér er tilpasset til muldvarpe og mosegrise, og det danske forår.

Find al kødet og brug det du giver mening. Smelt smørret og brun kødet heri, så det bliver gyldent over det hele. Snit løg og hvidløg fint og sauter med. Tilsæt så karry og brænd af. Dæk kødet med vand og lad det simre under låg i en 15 minutters tid.

Alt imens kødet mørner i gryden renser du gulerødderne og skærer dem i skiver. Æblerne udkernes og skæres i både. Når kødet er ved at være mørt, tilsæt da gulerødder og æbler til retten. Krydr let med salt og peber og tilsæt citronsaft og –skal efter behag, (husk at der også kommer skovsyre til retten, som også er syrligt). Lad gryden hygge sig i 10-15 minutter.
Top retten med gederams/asparges i grove stykker og server retten med frisk skovsyre og friskkværnet salt og peber.

(Husk! Det er særlig vigtigt når du spiser rovdyr – at det bliver gennemtilberedt; temperaturen i kødet skal være min. 75 grader.)

Velbekomme!!