Muslinger

#Fisk og skaldyrSkrevet af Helle Brønnum Carlsen og Mikkel Wejdemann

Muslinger som i Indien

Ingredienser til 4 personer:
1½ kg blåmuslinger
2 spsk. olie
2 løg
2½ cm ingefær
2-3 friske røde chilier
½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt chili
1 tsk. garam masala
1 lille dåse tomatkoncentrat
2 dl suppe
2½ dl piskefløde eller kokosmælk
Frisk koriander til pynt

Fremgangsmåde:

Rens muslingerne som beskrevet nedenfor.

Pil og hak løg, ingefær og chilier. Svits løgene i olie i en stor gryde med ingefær, chili og efter 2 minutter også muslingerne.

Kom krydderierne ved, og damp under låg i 1 minut. Kom tomatkoncentrat og suppe ved, og kog i 5 minutter, til alle muslinger har åbnet sig. Rund af med fløde, og smag til med salt og peber og koriander.

Servér med chapati.

Opskriften er fra kogebogen VORES HAV skrevet af Helle Brønnum Carlsen og Mikkel Wejdemann og udgivet på forlaget Turbine.

Foto: David Bering, Montgomery

Sådan klargøre du muslinger:
Kom alle muslingerne op i en balje eller i vasken fyldt med koldt vand. Hæld vandet fra (de skal ikke druknes i ferskvand), og skrub dem med en hård børste, eller skrab dem med en lille urtekniv, afhængigt af hvor snavsede de er.
Kassér muslinger, hvis skal er gået i stykker. Tjek, at alle muslingerne er helt lukkede og ikke kan presses fra hinanden. Hvis de ikke er helt lukkede, skal de lukke sig, når du banker dem mod vaskens kant. Gør de ikke det, skal de kasseres.
Når de er blevet dampet eller kogt, skal de til gengæld have åbnet sig. De rigtig store kan godt have så mange muskler, at de har svært ved at åbne helt op, men hvis de slet ikke er åbnede, skal du også kassere dem. Lidt afhængigt af håndtering kan du godt risikere, at 25-35 % af muslingerne skal kasseres.

Du kan læse mere om blåmuslinger her.