Muslingesuppe med øl og tang

#Fisk og skaldyrSkrevet af Lisbeth Jensen

Opskriften er fra Nordisktang.dk

En mere skandinavisk måde at lave muslinger på, men det er jo nærmest klassisk i det nord-britiske at koge muslinger i Guinnes. Og hvorfor ikke? Sødmen fra øllet klæder muslingerne supergodt.

Antal personer
Forret til 4 personer, hovedret til 2 personer.

  • Ingredienser
  • 1 net friske muslinger, ca. 1 kg
  • 40 g tørret ishavstang, lagt i koldt vand i 10 minutter eller spidserne af frisk blæretang
  • 1 skalotteløg
  • ½ fennikel
  • 1 stang bladselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • ½ l Guinnes eller anden mørk, fyldig øl
  • 1 dl fløde
  • 1 dusk persille eller endnu bedre: løvstikke til urt og pynt
  • Brød som tilbehør

 

 

 

Kontrollér muslingerne!
Skyl dem gentagne gange i koldt vand, og skift vandet et par gange. Så skylles sandkorn og andet skidt af dem. Rod bare godt rundt i dem.
– Kontrollér og kassér nu alle åbne muslinger og dem, hvis skal er knækket.
– Brug evt. en urtekniv til at skrabe alger og tang af muslingerne, hvis der skulle være det.
– Så er du klar til dampning. Bare husk: Muslinger skal være lukkede fra start og åbne tilslut. Så kommer I igennem måltidet uden risiko for dårlige muslinger.

Hak skalotteløg, fennikel, selleri og hvidløg meget fint.

Varm lidt olie op i en godt rummelig gryde.

Varm grøntsagerne igennem, til løgene er blanke. Tilsæt tomat puré, og lun igennem yderligere 30 sekunder.

Tilsæt muslinger, udblødt tang og øl, og skru max op for blusset.

Ryst gryden efter 1 minuts tid.

Tag gryden af varmen efter yderligere 1½ minuts tid, og lad det trække 1 minut under låg.

Tag muslingerne op.

Kog muslingefonden ind i 10 minutter. Tilsæt fløde, og lad det koge ind i 5-10 minutter mere, til du synes, smagen er kraftig nok.

Drys med masser af friske, grofthakkede urter, og servér straks med godt brød og smør på siden.

Det er fed fingermad!