Muslingesuppe

#Fisk og skaldyrSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Muslingesuppe

Her er opskriften på en lækker muslingesuppe. Opskriften er lavet med udgangspunkt i den muslingesuppe, som Morten Knudsen, kok på restauranten Klassisk Fisk, introducerede til Smag på Aarhus-arrangementet på Skæring Strand i februar 2016.

Muslingesuppe med brød

4 personer

3-4 kg. muslinger
½ flaske hvidvin
100 g. grøntsager, fx. gulerødder, selleri og løg (rives)
2½ dl. fløde
50 g. smør
et bundt urter, fx. persille, dild eller vilde urter (hakkede)
2 fed hvidløg (hakkede)

Salt og peber
Brød til at dyppe i suppen

Rengør muslingerne:
Rengør muslingerne ved at skrabe skæg og ruer af med en lille kniv. Alle muslinger, der er åbne, skal lukke sig når de bankes let i bordet. Muslinger, der er itu eller ikke lukker sig, skal kasseres.

Lav en lækker kryddersmør:
Hak de rensede urter og hvidløg og bland det med smør. Det hele kan gøre med et snuptag i en foodprocessor. Lav evt. rigeligt kryddersmør, så du også har til brødet.

Tilbered suppen:
Hvidvin koges fri for alkohol. Det tager ca. 5 min.
De revne grøntsager tilsættes sammen med fløde og hvidløgssmør. Suppen koges op.

Tilsæt de istandgjorte muslinger, og lad suppen koge i ca. 5. min. indtil muslingerne har åbnet sig op. De muslinger, der ikke åbner sig under kogning, skal kasseres.

Kog ikke suppen for længe, da muslingerne ellers bliver seje i konsistensen.

Smag evt. suppen til med salt og peber.

Spis suppen straks – helst med noget lækkert brød til. Nydes gerne i god selskab.
Velbekomme!

Billeder fra arrangementet på Skæring Strand

Her er lidt billeder fra et skønt arrangement på Skæring Strand, hvor ca. 200 aarhusianere trodsede vejret og mødte op. Det var en inspirerende og lærerig dag, hvor der blev fanget og tilberedt lækkerier fra havet. Turen var arrangeret i samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus.