Nøddebunde med æblemyntecreme

#Grønt fra havenSkrevet af Jakob Guldhammer Øllegaard, kok

Til ca. 12 personer

Ingredienser:
250 g hasselnødder
200 g sukker
1 æg
125 g smør
1 l Cremefraiche 38%
1 håndfulde Æblemynte
50 g flormelis
Lidt mel

Fremgangsmåde:
Blend nødderne sammen med sukker, tilsæt æg og smeltet smør. Rør det hele sammen og rør den lidt fastere med lidt mel.
Dejen ligges i en sprøjtepose og sprøjtes i små dutter på en bageplade, bages ved 180ºc til de er gyldne.

Cremefraiche piskes med flormelis og hakket mynte til det er stift nok til at kunne sprøjtes ud af en sprøjtepose.
Sprøjt cremen på nøddebundende og server dem.

Opskriften er trykt i inspirationshæftet Krydderurter, der er udgivet i et samarbejde mellem de to kommunale projekter Smag på Aarhus og Plant Liv.