Omelet med mælkebøttens blomsterknopper

#BlomsterSkrevet af Anemette Olesen, forfatter af Mælkebøtten i mad og medicin

Omelet med mælkebøtteblomsterknopper eller spæde blade

4 æg
4 spsk. mælk
salt og peber
½ kop med mælkebøtte blomsterknopper
35 g smør til stegning

Pluk de uudsprungne mælkebøtteblomster (når de viser gul farve i toppen). Kom 35 g smør på en pande og steg hovederne i smørret. Varmen vil åbne blomsterne en smule. Pisk æg og mælk og kom et drys salt og peber i. Hæld det over de ristede blomsterknopper og steg omeletten til den er gyldenbrun på begge sider. Drys evt. med friske gule blomster som er pillet af blomsterbunden.

Denne opskrift er fra bogen ‘Mælkebøtten i mad og medicin’ af Anemette Olesen, og bringes her med tilladelse fra Skarresøhus ForlagDu kan finde mange flere opskrifter med mælkebøtten i bogen.