Æblepandekager med æble-lakrids-puré

#Frugter og bærSkrevet af Anne Baden Bertelsen og Emilie Bitsch, praktikanter fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen

Nem opskrift på en lækker og sund snack

Æblesæsonen er i fuld gang. Derfor får du her et par opskrifter med æble. Pandekagerne og puréen fungerer godt sammen, men de kan også laves og spises hver for sig.

 

Æble-lakrids-puré

500 g æbler, med skræl og fri for kernehus
150 g udstenede friske dadler
1 ½ dl vand
3-4 tsk rålakridspulver (Urtekram)

Skyl æblerne og skær kernehuset fra. Daddelstenene fjernes, og dadlerne lægges i gryden sammen med æblerne. Kog op med vand, hvorefter puréen simrer ved lavere temperatur en halv times tid, til massen er udkogt. Lad puréen køle af, blend med stavblender og smag til med rålakridspulver.

Billede af Stine Stampe og Cecilie Lambertsen

Æblepandekager

2 portioner

3 mellemstore æbler, gerne en sød sort (fx ananasæble eller Ingrid Marie)
2 æg
25 g havregryn
2 spsk fuldkornsmel
En knivspids salt
Evt. kanel eller skræl af øko-citron
Olie til stegning

Skyl og riv æblerne. Rør de øvrige ingredienser i. Steg pandekagerne på en varm pande med olie.

Billede af Stine Stampe og Cecilie Lambertsen